Menu+

Kurczak marynowany w muszradzie i oleju rzepakowym z brokułami i serem

Opublikowano 22 grudnia, 2013 w Dania główne



kurczak-z-brokulami-i-serem

Soczyste piersi kurczaka z brokułami i serem w szynce parmeńskiej.

Składniki:
3 piersi z kurczaka
1/2 brokuła
100 g sera żółtego
1 opakowanie szynki parmeńskiej
Marynata:
2 łyżki musztardy
2 łyżki oleju rzepakowego
sól
pieprz

Piersi z kurczaka rozcinamy wzdłuż na pół tak by powstały dwa płaty, każdy rozbijamy jak najcieniej. Musztardę, olej rzepakowy i przyprawy mieszamy w większej misce i marynujemy w tym kurczaka. Pozostawiamy na ok 1h.
Brokuła dzielimy na małe różyczki i gotujemy w osolonej wodzie ok 5 minut. Studzimy i kroimy w mniejsze kawałki. Ser żółty tarkujemy na grubych oczkach.
Na każdą pierś kurczaka nakładamy trochę sera, na to brokuły i zwijamy jak krokiety.Na wierzchu owijamy szynką parmeńską.
Zapiekamy ok 30 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
„Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest najlepszym składnikiem naszej marynaty.”

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *