Kukurydziane babeczki z kabanosami

SONY DSC

Kukurydziane babeczki z kabanosami, pieczarką i serem. Idealne na piknik.

Składniki: ( ok 4 szt)
8 kabanosów drobiowych
4 plasterki pieczarki
4 małe plasterki sera
2 łyżki posiekanego szczypiorku
3 jajka
125 g mąki kukurydzianej
300 ml mleka
sól, pieprz
+ masło do foremek

Jajka roztrzepujemy z odrobią soli i pieprzu, dodajemy połowę mleka i mieszamy do połączenia. Dodajemy przesianą mąkę i resztę mleka, mieszamy do powstania gładkiej masy. Dodajemy posiekany szczypiorek, mieszamy. 4 kokilki lub inne tego typu naczynka smarujemy dokładnie masłem. W każdym układamy po jednym kabanosie przekrojonym na pół, zalewamy masą. Na wierzchu układamy po plasterku pieczarki i kawałku sera. Pieczemy ok 10 – 15 minut w 180 stopniach.
Smacznego!

Mogą Ci posmakować...

2 Responses

  1. Jakie wysokie! Fajny i efektowny pomysł na przystawkę- mam trochę mąki kukurydzianej po robieniu tortilli- chyba już wiem , jak ją wykorzystam:)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Co byś dzisiaj zjadł(a)? 😊

Search