Menu+

Kruchy placek z porzeczkami

Opublikowano 10 lipca, 2012 w Ciasta



Szybki i banalnie prosty deser ze świeżymi owocami. Ładnie się prezentuje, więc nada się na niespodziewane odwiedziny.

Składniki:

płat ciasta francuskiego
3 szklanki czerwonych porzeczek
cukier kryształ
cukier puder

Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na 7 cm paski i rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Obficie posypujemy cukrem kryształem. Na całej powierzchni rozkładamy czerwone porzeczki, znów obficie posypujemy cukrem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok 15 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



1 komentarz

  1. pięknie wygląda, podkradam kawałek 🙂

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *