Pyszne krokiety ze szpinakiem i fetą, polecam świeży szpinak nie mrożony, moim zdaniem mrożony smakuje jak glony, a świeży to inna bajka !
Składniki:
8 naleśników
300 g szpinaku
1/2 kostki fety
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
+ do panierowania
jajko i bułka tarta
Szpinak podsmażamy na masełku razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, niezbyt długo, ale aż będzie miękki. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Studzimy. Ostudzony szpinak mieszamy z pokruszoną w rękach fetą. Farsz wykładamy na naleśniki, zwijamy krokiety i panierujmy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoto.
Polecam z surówką z marchewki i pora.
Smacznego!
2 Responses
Bardzo podoba mi się ten talerzyk 🙂 Gdzie taki można kupić? 🙂
to luminarc model iris, pozdrawiam