Menu+

Konfitura z moreli

Opublikowano 20 lipca, 2012 w Przetwory



konfitura-morelowa

Idealna do ciast, tortów, naleśników i innych deserów. Słodka i słoneczna konfitura morelowa.

Składniki:
1,5 kg moreli
500 g cukru żelującego 3:1

Morele umyć, pokroić na połówki, wyjąć pestki. Wrzucić owoce do garnka, wlać odrobinę wody o podsmażyć owoce aż się rozpadną. Dodać cukier żelujący i gotować 3 minuty. Przełożyć do wyparzonych słoiczków. Zakręcić, pozostawić do góry dnem do ostygnięcia.

Smacznego!

Print Friendly



3 komentarze

  1. Wygląda bardzo apetycznie

  2. Ja tez robię konfiturę z moreli oraz kompot morelowy.Na zimę jakby znalazł

    • dokładnie można poczuć trochę lata zimą 😉

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *