Menu+

Kolorowy arbuz z galaretek

Opublikowano 15 maja, 2013 w Desery



Arbuz

Zamiast wyrzucać skórę z arbuza można użyć jej ponownie, przygotowując galaretkowego arbuza jako słodką przekąskę.

Składniki:
1 mini arbuz
1 galaretka Winiary Mohito
1 galaretka Winiary Pina Colada
1 galaretka Winiary Blue curacao
1 galaretka Winiary Margarita

Z arbuza wydrążamy miąższ, np. z pomocą metalowej łyżki do lodów. Miąższ można zużyć do sorbetu czy koktajlu, albo po prostu zjeść. Galaretki przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w odstępach czasu tak by zalewać kolejne warstwy w arbuzie. Schładzamy, kroimy na ćwiartki i podajemy, świetna przekąska na imprezę i nie tylko.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



2 komentarze

  1. jaki fajniutki pomysł na deser:) kolorowo i smacznie:)

    • Dziękuje 😉

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *