Menu+

Kolorowe sernikobrownie z malinami

Opublikowano 13 sierpnia, 2013 w Ciasta



klorowe sernikobrownie z malinami

Składniki:
Ciasto:
150 g gorzkiej czekolady
200 g masła
250 g cukru pudru
5 jajek
110 g mąki pszennej
Masa serowa:
400 g serka mascarpone
1/2 szkl mąki pszennej
150 g cukru pudru
cukier waniliowy
barwnik spożywczy: zielony, różowy,fioletowy i żółty
Dodatkowo:
160 g malin

 

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy na bok. Masło i 250 g cukru pudru miksujemy na puszystą masę, wbijamy kolejno 3 jajka, cienką strużką wlewamy roztopioną czekoladę cały czas miksując. Mąkę przesiewamy do masy, mieszamy delikatnie. 3/4 tak przygotowanej masy wykładamy na blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem.

W drugiej misce mieszamy serek mascarpone, 2 jaja, cukier waniliowy i resztę cukru pudru na gładką masę. Rozdzielamy masę do 4 miseczek i mieszamy z barwnikami. Wylewamy kolejno na czekoladowa masę w blaszce,  na to robimy kleksy z reszty masy czekoladowej i posypujemy malinami.

Pieczemy ok 60 minut w 170 stopniach.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



2 komentarze

  1. Wspaniale to wygląda, narobiło mi apetytu 🙂

    • Dziękuje, pozdrawiam 😉

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *