Idealna przekąska na wielkanocny stół, pięknie się prezentuje i jest bardzo smaczna.
Składniki:
6 jajek ugotowanych na twardo
3 łyżki majonezu
1 łyżka posiekanej bazylii
1/2 łyżeczki papryki wędzonej w proszku
1 łyżka posiekanej pietruszki
1 łyżka posiekanego koperku
1/2 łyżeczki przyprawy czosnek staropolski
1 łyżka posiekanej rzeżuchy
1/2 łyżeczki kurkumy
sól,pieprz
Jajka przekrawamy na pół, wyjmujemy z nich żółtka i przecieramy je przez gęste sito. Przekładamy po równo do 3 miseczek i do każdej dajemy łyżkę majonezu. Do pierwszej miseczki dodajemy także posiekaną drobniutko bazylię i paprykę w proszku, do drugiej pietruszkę, koperek i przyprawę czosnek staropolski, do trzeciej drobno posiekaną rzeżuchę i kurkumę. Każdą pastę doprawiamy lekko solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Za pomocą szprycy wyciskamy pasty do jajek.
Smacznego!