Menu+

Jajka w szynce pareńskiej

Opublikowano 22 marca, 2016 w Przystawki i przekąski, Wielkanoc



Jajka na twardo z majonezem i musztardą, owinięte pyszną i delikatną szynką parmeńską. Inspiracja.

Składniki:
4 jajka
4 plastry szynki parmeńskiej
4 łyżeczki majonezu
2 łyżeczki musztardy rosyjskiej
sól, pieprz
kiełki rzodkiewki

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Z jajek odkrawamy obydwie końcówki tak by jajko stało i by wydobyć trochę żółtka. Majonez mieszamy z musztardą. Żółtko z odkrojonych końcówek kruszmy (białko nie będzie potrzebne, można wykorzystać do jakiejś pasty jajecznej). Jajka ustawiamy na talerzu i owijamy szynką parmeńską, na górę nakładamy po porcji majonezu z musztardą i posypujemy pokruszonym żółtkiem, doprawiamy solą i pieprzem.

Ozdabiamy kiełkami rzodkiewki.

Smacznego!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *