Jajeczka przekładane pysznymi i kolorowymi pastami. Pierwsza z avocado i sokiem z limonki, druga buraczana i trzecia z koperkiem i kurkumą.
Składniki( na 2 takie jajka):
2 jajka Farmio ugotowane na twardo
Pasta z avocado i limonką:
1/2 avocado
1 łyżeczka soku z limonki
1/3 opakowania serka naturalnego śmietankowego
sól i pieprz
Pasta buraczana:
niewielki kawałek ugotowanego buraka
1/3 opakowania serka naturalnego śmietankowego
sól i pieprz
Pasta z koperkiem i kurkumą:
1 łyżka posiekanego koperku
1/2 łyżeczki kurkumy
1/3 opakowania serka naturalnego śmietankowego
sól i pieprz
Na początku przygotowujemy pasty.
Avocado pozbawione skórki miksujemy z serkiem, sokiem z limonki, solą oraz pieprzem na gładką masę, przekładamy do szprycy.
Obranego ugotowanego buraka miksujemy z serkiem, solą i pieprzem, również przekładamy do szprycy.
Posiekany koperek łączymy serkiem, kurkumą, solą i pieprzem. Przekładamy do szprycy.
Jajka tniemy w plasterki najlepiej za pomocą tzw. gilotynki.
Na talerzu układamy kolejno plasterki jajka i przekładamy pastami.
Smacznego!
6 Responses
świetne danie i super sie prezentuje.
Dziękuje 😉
Niesamowicie pięknie wyglądają te pastelowe jajeczka! A najbardziej kusząco brzmi dla mnie pasta z awokado z limonką 🙂
Kolorki wyszły super aż sama się dziwiłam, że z naturalnych składników wyjdą tak pięknie 😉
A pasta z avocado polecam na kanapki tez pycha
Wow, świetne <3 Wyglądają imponująco! 😛
Dziękuje 😉