Menu+

Jajka przekładane pastami w 3 smakach

Opublikowano 2 kwietnia, 2014 w Przystawki i przekąski, Wielkanoc



SONY DSCJajeczka przekładane pysznymi i kolorowymi pastami. Pierwsza z avocado i sokiem z limonki, druga buraczana i trzecia z koperkiem i kurkumą.

Składniki( na 2 takie jajka):
2 jajka Farmio ugotowane na twardo
Pasta z avocado i limonką:
1/2 avocado
1 łyżeczka soku z limonki
1/3 opakowania serka naturalnego śmietankowego
sól i pieprz
Pasta buraczana:
niewielki kawałek ugotowanego buraka
1/3 opakowania serka naturalnego śmietankowego
sól i pieprz
Pasta z koperkiem i kurkumą:
1 łyżka posiekanego koperku
1/2 łyżeczki kurkumy
1/3 opakowania serka naturalnego śmietankowego
sól i pieprz

Na początku przygotowujemy pasty.
Avocado pozbawione skórki miksujemy z serkiem, sokiem z limonki, solą oraz pieprzem na gładką masę, przekładamy do szprycy.
Obranego ugotowanego buraka miksujemy z serkiem, solą i pieprzem, również przekładamy do szprycy.
Posiekany koperek łączymy serkiem, kurkumą, solą i pieprzem. Przekładamy do szprycy.
Jajka tniemy w plasterki najlepiej za pomocą tzw. gilotynki.
Na talerzu układamy kolejno plasterki jajka i przekładamy pastami.

Smacznego!

 
Wielkanocne Smaki - edycja IV

Print Friendly, PDF & Email



6 komentarzy

  1. świetne danie i super sie prezentuje.

    • Dziękuje 😉

  2. Niesamowicie pięknie wyglądają te pastelowe jajeczka! A najbardziej kusząco brzmi dla mnie pasta z awokado z limonką 🙂

    • Kolorki wyszły super aż sama się dziwiłam, że z naturalnych składników wyjdą tak pięknie 😉
      A pasta z avocado polecam na kanapki tez pycha

  3. Wow, świetne <3 Wyglądają imponująco! 😛

    • Dziękuje 😉

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *