Menu+

Jajka faszerowane ala „bloody Mary”

Opublikowano 2 kwietnia, 2021 w Wielkanoc



Faszerowane jajka to nieodłączny element naszego stołu wielkanocnego, ładnie wyglądają i są pyszne.

Składniki:
3 jajka ugotowane na twardo
papryka słodka w proszku
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
sok z połowy cytryny
kilka kropel tabasco
pieprz, sól
mały ogórek kiszony
kawałek pietruszki lub selera naciowego do dekoracji

Jajka przekrajmy na pół i wyjmujemy żółtka. Na płaski talerzyk wysypujemy paprykę w proszku i panierujemy w niej białka. Żółtka przecieramy przez gęste sitko i mieszamy z majonezem, przecierem, tabasco i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy i wykładamy do białek. Dekorujemy kawałkami ogórka kiszonego i pietruszki lub selera naciowego.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *