Indyjskie street food z płatkami kukurydzianymi, pełne smaków i aromatów.
Składniki (dla 1 osoby):
1 ziemniak
1 marchewka
1 mała szalotka
kawałek papryki
szklanka klasycznych Corn Flakes Lubella
3 liście kaffiru
garść świeżej posiekanej kolendry
kurkuma
chilli w proszku
sok z cytryny
sól, pieprz
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy liście kaffiru i chwilę smażymy, po tym czasie dodajemy posiekaną szalotkę, gdy będzie szklista dodajemy pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i paprykę, oraz pokrojoną w cienkie słupki marchewkę, doprawiamy solą, pieprzem, kurkumą i chilli. Smażmy ok 2 minuty. Dolewamy ok 1/2 szkl wody, zakrywamy i dusimy aż warzywa będą miękkie. Po tym czasie odkrywamy, dodajemy płatki kukurydziane, kolendrę i skrapiamy sokiem z cytryny, smażymy mieszając jeszcze ok 2 minutki.
Podajemy od razu. Smacznego!
#dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes