Menu+

Indycza pierś na kanapki

Opublikowano 11 maj, 2012 w Dodatki



Delikatna, zdrowa i pyszna. Taką wędlinkę na kanapki zrobimy szybko i będzie o niebo lepsza od sklepowych.

Składniki:
1kg pierś z indyka
1 cytryna
2 ząbki czosnku
sól i pieprz

Do miseczki ścieramy skórkę z wyparzonej cytryny. Z połowy wyciskamy sok. Czosnek siekamy drobniutko i również dodajemy. Doprawiamy solą i pieprzem.  Pierś z indyka nacieramy solą i pieprzem i obtaczamy w marynacie. Odstawiamy na co najmniej 1 h do lodówki.  Po tym czasie wkładamy w rękaw do pieczenia i pieczemy tak ok 30 – 35 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *