Pyszne danie z dużą ilością warzyw w pysznym sosie.
Składniki:
200 g schabu
2 duże marchewki
1 duża papryka
1 duża cebula
10 szt pieczarek
4 łyżki przecieru pomidorowego Valfrutta
olej rzepakowy
kasza gryczana do podania
3 liście laurowe
3 ziarna ziela angielskiego
3 ziarna pieprzu czarnego
Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju w większym garnku. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, przesmażamy. Dodajemy marchewkę pokrojoną w plasterki, paprykę w paski i pieczarki pokrojone w mniejsze kawałki. Podsmażamy ok 5 minut. Zalewamy całość wodą, tak by całość zakryła, dodajemy przecier pomidorowy, ziele angielskie, liść laurowy i pieprz. Dusimy po przykryciem ok 20 minut.
Gulasz podajemy z kaszą gryczaną i ulubiona surówką.
Smacznego!
8 Responses
Mniam! Piękne naczynka 🙂 Pozdrawiam i zapraszam do siebie.
Dziękuję, na pewno odwiedzę 😉
Bardzo lubię schab w takim wydaniu 🙂
Dużo warzyw samo zdrowie !
Ale wygląda przepysznie! Uwielbiam gulasz 🙂
Dziękuję 😉 ja również uwielbiam
gulasz wyszedl fajny.Mezowi smakowalo:)
Cieszę się bardzo 😉