Menu+

Guacamole

Opublikowano 17 maja, 2013 w Przystawki i przekąski



Guacamole

Super dodatek do chipsów tortilla, mięs, a także jako pasta na kanapki.

Składniki:
1 dojrzałe avocado
1 mała dymka
1 papryczka chilli
1/4 limonki
1/2 pęczka kolendry

Avocado kroimy na pół, tak żeby wyjąć pestkę, wyjmujemy miąższ ze skórki i przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem. Dodajemy posiekane drobno chilli i szalotkę. Doprawiamy sokiem z limonki, solą i pieprzem. Na koniec dodajemy lekko przesiekaną świeżą kolendrę.Mieszamy.

Print Friendly, PDF & Email



1 komentarz

  1. lubię takie połączenia smaków:) pyszności:) mniam mniam:)

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *