Grill bez warzywek z kiełbaską lub czasem samych warzywek w tej wersji nie może się obejść. Koniecznie spróbujcie.
Składniki:
2 marchewki
20 strączków groszku cukrowego
3 ziemniaki
1 mały brokuł
1 mały kalafior
2-3 kiełbaski
przyprawa do grilla
pieprz
masło
Ziemniaki obieramy i kroimy jak na frytki. Brokuła i kalafior dzielimy na mniejsze różyczki. Groszek kroimy na pół. Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki. ( Można użyć gotowej mieszanki warzywnej, mrożonej). Wszystkie warzywa przekładamy do większej miski i dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbaskę. Doprawiamy przyprawą grillową i pieprzem, dokładnie mieszamy. Folię aluminiową tniemy na prostokąty. Każdy prostokąt smarujemy odrobiną masła na środku. Na to nakładamy mieszankę warzywną z kiełbaską i zamykamy w foli zwijając w „paczuszki”. Tak przygotowane „paczuszki” kładziemy na grillu i grillujemy pod przykryciem aż będą miękkie, spokojnie można co jakiś czas odchylić folię i sprawdzić czy już są miękkie.
Smacznego!
Przypominam o konkursie z firmą EMAKO !