Pyszna przekąska z grilla.
Składniki:
1 opakowanie szynki szwardzwaldzkiej
2 czerwone papryki
2 ząbki czosnku
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka mąki pszennej
2 żółtka (małe)
Papryki wrzucamy w całości na grilla i i czekamy aż skórka się spiecze. Gdy będzie gotowa przekładamy ją na chwilę w foliową torebkę i szczelnie zawijamy. Wyjmujemy i obieramy ze skórki. Oczyszczamy z gniazd nasiennych i przekładamy do pojemnika blendera. Dodajemy czosnek, sos sojowy i mąkę. Miksujemy na gładką masę. Tak przygotowaną masę przekładamy do rondelka i podgrzewamy, dodajemy żółtka i energicznie mieszamy.Rozkładamy przed sobą dość długi kawałek foli aluminiowej i nakłuwamy go widelcem, by zrobić małe dziurki. skrapiamy oliwą z oliwek. Na to układamy kolejno plastry szynki tak by na siebie zachodziły. Na plastry wykładamy mus z papryki i zawijamy w rulon. Tak przygotowany zawijamy w folię i kładziemy na ok 10 -15 minut na grilla.
Smacznego!