Pyszna i zdrowia grillowana pierś z kurczaka ze szpinakiem.
Składniki (2 osoby):
2 sznycle z piersi kurczaka
200 g świeżego szpinaku
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka masła
50 -70 g serka naturalnego
sól, pieprz
Piersi z kurczaka doprawiamy z obu stron solą i pieprzem i grillujemy na złoto. Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła, wrzucamy posiekany drobno czosnek i podsmażamy chwilkę, po tym czasie dodajemy posiekany szpinak i podsmażamy ok 5 minut. Wyłączamy gaz i mieszamy szpinak z serkiem naturalnym, doprawiamy do smaku. Na talerz wykładamy pierś z kurczaka i na nią wykładamy szpinak. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
3 Responses
Same pyszności 🙂
często robię takiego kurczaka ze szpinakiem na lekki i smaczny obiad 🙂 uwielbiam!
Mniam, wspaniała propozycja obiadu, dla mnie bomba! 🙂