Grillowana pierś z kurczaka ze szpinakiem

grillowana-piers-z-kurczaka-pod-szpianakiem

Pyszna i zdrowia grillowana pierś z kurczaka ze szpinakiem.

Składniki (2 osoby):
2 sznycle z piersi kurczaka
200 g świeżego szpinaku
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka masła
50 -70 g serka naturalnego
sól, pieprz

Piersi z kurczaka doprawiamy z obu stron solą i pieprzem i grillujemy na złoto. Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła, wrzucamy posiekany drobno czosnek i podsmażamy chwilkę, po tym czasie dodajemy posiekany szpinak i podsmażamy ok 5 minut. Wyłączamy gaz i mieszamy szpinak z serkiem naturalnym, doprawiamy do smaku. Na talerz wykładamy pierś z kurczaka i na nią wykładamy szpinak. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!

Mogą Ci posmakować...

3 odpowiedzi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Co byś dzisiaj zjadł(a)? 😊

Search