Francuska zupa cebulowa z chrupiącymi wontonami wypełnionymi serem.
Składniki:
2 cebule małe
2 cebule duże ( jak największe)
Pomysł na francuską zapiekaną zupę cebulową
10 płatów cista won ton
10 dag sera cheddar
1 łyżka masła
olej do smażenia
garść posiekanej pietruszki
W rondelku rozpuszczamy masło. Mniejsze cebule kroimy w piórka i rumienimy na masełku. Po tym czasie zalewamy 1 l wody wymieszanym z większą saszetką Pomysłu na… Gotujemy ok 12 minut. Po tym czasie dodajemy mniejszą saszetkę i doprawiamy według uznania.
Duże cebule wydrążamy tworząc z nich miseczki.
Ciasto won ton rozkładamy na blacie i na każdy płatek układamy małą łyżeczkę starkowanego sera.Składamy jak won tony i smażymy w głębokim tłuszczu.
Zupę podajemy w cebulowych miseczkach posypaną pietruszką z serowymi won tonami.
Smacznego!