Menu+

Francuska zupa cebulowa z serowymi won tonami

Opublikowano 12 lutego, 2013 w Dania główne, Zupy i kremy



Francuska zupa cebulowa z chrupiącymi wontonami wypełnionymi serem.

Składniki:
2 cebule małe
2 cebule duże ( jak największe)
Pomysł na francuską zapiekaną zupę cebulową
10 płatów cista won ton
10 dag sera cheddar
1 łyżka masła
olej do smażenia
garść posiekanej pietruszki

W  rondelku rozpuszczamy masło. Mniejsze cebule kroimy w piórka i rumienimy na masełku. Po tym czasie zalewamy 1 l wody wymieszanym z większą saszetką Pomysłu na…  Gotujemy ok 12 minut. Po tym czasie dodajemy mniejszą saszetkę i doprawiamy według uznania.

Duże cebule wydrążamy tworząc z nich miseczki.

Ciasto won ton rozkładamy na blacie i na każdy płatek układamy małą łyżeczkę starkowanego sera.Składamy jak won tony i smażymy w głębokim tłuszczu.

Zupę podajemy w cebulowych miseczkach posypaną pietruszką z serowymi won tonami.

Smacznego!

 

 

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *