Dorada to naprawdę pyszna ryba. W tym wydaniu myślę, że jeszcze lepsza.
Składniki:
2 dorady
1 kapusta pak choi
2 marchewki
1/2 młodej cukinii
2 dymki
1/2 mniej ostrej papryczki chilli
1/2 limonki
1 cm imbiru
3 łyżki oliwy ziołowej
sól, pieprz, papryka słodka
100 g makaronu chow mein
2 łyżki sosu sojowego
2 ząbki czosnku
Papryczkę, chilli, imbir i czosnek siekamy drobno, przekładamy do miseczki, dodajemy oliwę i sok wyciśnięty z połowy limonki, doprawiamy solą i pieprzem. Rybę filetujemy i marynujemy, z wierzchu solimy rybę. Pak choi przekrawamy na pół, marchewki obieramy i kroimy na 4, cukinie kroimy w grube słupki, warzywa układamy na talerzu, razem z dymką i skrapiamy oliwą, posypujemy papryką słodką.Z foli aluminiowej robimy 2 kieszonki, układamy w każdej nich warzywa na to rybę i plasterek limonki. Zapiekamy wszystko 30 minut w 200 stopniach. Makaron zalewamy wodą, odcedzamy i podsmażamy z sosem sojowym na odrobinie oleju. Podajemy rybę na warzywach, do tego makaron.
Smacznego!