Nie ma chyba lepszych burgerów niż te domowe, z ulubionymi dodatkami. Polecam w wersji z pikantnymi kotlecikami kurczaka, sałatą lodową, rukolą i ogórkiem.
Składniki:
2 piersi z kurczaka
1 mała dymka
1 mała papryczka chilli
1 łyżeczka musztardy rosyjskiej
4 bułki
sałata lodowa
rukola
ogórek
keczup
majonez
sól i pieprz
Piersi z kurczaka mielimy, dodajemy do nich posiekaną drobno cebulkę i papryczkę chilli. Mieszamy z musztardą solą i pieprzem. Mięso dobrze wyrabiamy. Formujemy kotleciki i smażymy z obu stron na patelni.
Bułki przekrawamy na pół i grillujemy by się zrumieniły do środka. Na każdą połówkę smarujemy majonez. Nakładamy po porcji salaty, rukoli, na to kotleciki i pokrojone we wstążki ogórki. Polewamy ketchupem i przykrywamy drugą połówką bułki.
Smacznego!