Pyszne daktyle nadziewany masą marcepanową z mielonymi orzechami, oblane czekoladą.
Składniki:
20 daktyli
30 g masy marcepanowej
1 łyżka likieru amaretto
2 łyżki zmielonych orzechów włoskich
gorzka czekolada
1 łyżka zmielonych pistacji
Masę marcepanową mieszamy z likierem i zmielonymi orzechami włoskimi. Przekładamy do szprycy z końcówką do nadziewania pączków (Gdyby masa była zbyt gęsta można dodać więcej likieru lub odrobinę wody).
Daktyle nadziewamy masą. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i oblewamy nią daktyle. Wierzch posypujemy zmielonymi pistacjami. Pozostawiamy do zastygnięcia.
Smacznego!
2 Responses
Ojej jaka rozpusta 🙂 Biorę w ciemno 😉
Rozpusta, rozpusta , czasem trzeba sobie umilić życie 😉