Menu+

Dakltyle w czekoladzie nadziewane marcepanem

Opublikowano 22 luty, 2014 w Desery



SONY DSC

Pyszne daktyle nadziewany masą marcepanową z mielonymi orzechami, oblane czekoladą.

Składniki:
20 daktyli
30 g masy marcepanowej
1 łyżka likieru amaretto
2 łyżki zmielonych orzechów włoskich
gorzka czekolada
1 łyżka zmielonych pistacji

Masę marcepanową mieszamy z likierem i zmielonymi orzechami włoskimi. Przekładamy do szprycy z końcówką do nadziewania pączków (Gdyby masa była zbyt gęsta można dodać więcej likieru lub odrobinę wody).
Daktyle nadziewamy masą. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i oblewamy nią daktyle. Wierzch posypujemy zmielonymi pistacjami. Pozostawiamy do zastygnięcia.
Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



2 komentarze

  1. Ojej jaka rozpusta 🙂 Biorę w ciemno 😉

    • Rozpusta, rozpusta , czasem trzeba sobie umilić życie 😉

Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *