Dakltyle w czekoladzie nadziewane marcepanem

SONY DSC

Pyszne daktyle nadziewany masą marcepanową z mielonymi orzechami, oblane czekoladą.

Składniki:
20 daktyli
30 g masy marcepanowej
1 łyżka likieru amaretto
2 łyżki zmielonych orzechów włoskich
gorzka czekolada
1 łyżka zmielonych pistacji

Masę marcepanową mieszamy z likierem i zmielonymi orzechami włoskimi. Przekładamy do szprycy z końcówką do nadziewania pączków (Gdyby masa była zbyt gęsta można dodać więcej likieru lub odrobinę wody).
Daktyle nadziewamy masą. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i oblewamy nią daktyle. Wierzch posypujemy zmielonymi pistacjami. Pozostawiamy do zastygnięcia.
Smacznego!

Mogą Ci posmakować...

2 odpowiedzi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Co byś dzisiaj zjadł(a)? 😊

Search