Menu+

Cukier fiołkowy

Opublikowano 8 maja, 2013 w Desery



cukier fiołkowy 

W lasach znajdziemy jeszcze fiołki, także do roboty i proponuje wykorzystać je na cukier fiołkowy, który użyjemy do ozdabiania naszych wypieków i deserów.

Składniki:
3 łyżki płatków fiołków
6 łyżek cukru

Wykonanie banalnie proste. Do moździerza przekładamy płatki fiołków, zasypujemy cukrem i ucieramy aż powstanie nam fioletowy cukier. Przekładamy go na papier do pieczenia i pozostawiamy do wyschnięcia. Następnego dnia znów rozkruszamy w moździerzu, ale już nie ucieramy i przekładamy do słoiczka.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



2 komentarze

  1. fanką cukru nie jestem, ale muszę przyznać, że pomysł jest bajeczny 🙂

    • Dziękuje, pozdrawiam

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *