Pyszna przystawka na imprezę i rodzinne spotkania. Wspaniałe połączenie orzechowego w smaku sera brie z białą pleśnią i słodkiej konfitury z cebuli.
Składniki:
bagietka
ser brie
Konfitura:
4 czerwone cebule
50 g masła
1/4 szkl cukru
3/4 szkl czerwonego wina
1/4 octu z czerwonego wina
Przygotowujemy konfiturę. W sporej patelni roztapiamy masło, dodajemy cebulę czerwoną pokrojoną w piórka i cukier. Smażymy ok 20 minut. Po tym czasie wlewamy wino i ocet i dusimy 30 minut, aż wszystko zgęstnieje.
Bagietkę kroimy w 2 cm kromki, ser brie na plasterki i układamy na bagietkach, na wierzch wykładamy konfiturę z cebuli.
Smacznego!
2 Responses
Ja wiem, że się powtarzam ale to jest jeden z niewielu blogów, które tak bardzo uwielbiam. Kolejny super przepis, wszystko wygląda tak pięknie, że absolutnie wszystko chce się zrobić i kiedy tylko tu wchodzę chce coś skomentować ale nie wiem już co pisać bo wszystko prezentuje się obłędnie 😉
Bardzo mi miło, dziękuje