Pyszne kuleczki z cebulką, w sam raz na imprezę.
Składniki:
1 szkl mąki kukurydzianej
1/2 szkl mąki pszennej
1 łyżka cukru
1 łyżeczka soli
1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki pieprzu
1 jajko
2/3 szkl mleka
4 drobno posiekane szalotki
Sos:
Party DIP Barbecue Prymat
100 g ketchupu
15 ml wody
W misce umieszczamy wszystkie składniki i mieszamy ze sobą do uzyskania ciasta o kleistej konsystencji. W rondelku rozgrzewamy olej. Łyżką wybieramy porcje ciasta i wrzucamy je na głęboki, gorący tłuszcz. Smażmy na złoto.
Sos przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Podajemy z kuleczkami.
Smacznego!
2 Responses
Ale mi się one spodobały! 🙂
na przekąskę jak znalazł 😉