Bułka w jajku na śniadanie – klasyk, a tu jeszcze z sadzonym jajkiem w środku i panierką z chrupiących płatków kukurydzianych i parmezanu.
Składniki ( na 2 osoby):
1 bułka przekrojona na pół
3 jajka
2 łyżki parmezanu
2 łyżki pokruszonych płatków klasycznych Lubella Corn Flakes
1 łyżka posiekanej pietruszki
sól, pieprz
Parmezan mieszamy w miseczce z płatkami i pietruszką. 1 jajko roztrzepujemy w osobnej miseczce z solą i pieprzem. Z połówek bułek wydrążamy miąższ tak by utworzyć jakby miseczki, ale zostawiamy 1 cm rant. Bułki moczymy w roztrzepanym jajku. Ranty dociskamy w panierce z płatków i parmezanu. Na patelni rozgrzewamy olej i najpierw podsmażamy bułki od strony miąższu, następnie odwracamy i do bułek wbijamy pozostałe jajka. Zakrywamy patelnię by jajka się ścięły.
Smacznego!
#dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes