Menu+

Zwijany cordon bleu

Opublikowano 18 listopada, 2013 w Dania główne



cordon bleu

Cordon bleu, lecz w wersji zawijanej, równie pyszny. Idealny na obiad.

Składniki: (dla 2 osób)
1 pierś z kurczaka
2 plastry sera
2 plastry szynki
bułka tarta
mąka
jajko
sól,pieprz

Pierś kurczaka przecinamy wzdłuż na pół by otrzymać 2 kawałki, które rozbijamy przez folię jak najcieniej. Solimy i pieprzymy z obu stron. Na każdym okładamy po plasterku sera i szynki, zwijamy jak krokiety. Panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażmy w dość głębokim tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

Print Friendly



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *