Menu+

Zupa krem z grzybów leśnych

Opublikowano 19 październik, 2014 w Jesień, Zupy i kremy



 zupa-krem-z-grzybow-lesnych

Pyszna i delikatna zupa z leśnych grzybów w postaci kremu.

Składniki:
1 kg leśnych grzybów
1 l bulionu
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki śmietany 30 %
sól,pieprz

Cebulkę i czosnek drobno siekamy, podsmażamy w dużym garnku na odrobinie oleju rzepakowego. Grzyby siekamy w kostkę i dodajemy gdy cebulka się zeszkli. Podsmażamy ok 15 minut. Całość zalewamy bulionem, gotujemy 15 minut. Zabielamy zupę śmietanką i miksujemy. Doprawiamy (gdyby była za gęsta można dolać więcej bulionu).

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *