Menu+

Zrazy zawijane ze śliwkami

Opublikowano 24 kwietnia, 2015 w Dania główne



SONY DSC

Łatwe danie które przygotujemy dość szybko. Zrazy ze śliwką i boczkiem w towarzystwie podsmażanych malutkich pieczarek.

Składniki:
75 dag szynki bez kości
20 dag suszonych śliwek
10 dag wędzonego boczku w cienkich plastrach
musztarda rosyjska
sól, pieprz
mąka
30 dag malutkich pieczarek

Mięso kroimy w plastry i rozbijamy mocno każdy kawałek. Oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Każdy plasterek smarujemy musztardą, na to kładziemy plasterek boczku i 2-3 śliwki. Zwijamy w rulonik i spinamy wykałaczką. Zrazy obtaczamy mąką i obsmażamy ze wszystkich stron. Po tym czasie przykrywamy i dusimy pod przykryciem ok 25 minut, aż mięsko zmięknie.
Na drugiej patelni podsmażamy pokrojone w połówki (ewentualnie całe jeżeli są malutkie) pieczarki obsypane solą i pieprzem.

Zrazy podajemy z ziemniaczkami i podsmażonymi pieczarkami.
Smacznego!

Print Friendly



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *