Menu+

Włoski torcik na zimno z mozarellą

Opublikowano 31 sierpnia, 2018 w Przystawki i przekąski, Śniadania




Pomysł na przystawkę na imprezę, ale także fajny pomysł na śniadanie we włoskim stylu.

Składniki:
1 opakowanie ciasta na pizzę
1 op. serka naturalnego
3 suszone pomidory z zalewy
kilka cienkich pasków papryki żółtej i czerwonej
5 kulek mozzarelli Galbani
5 czarnych oliwek
4 plastry szynki parmańskiej
3 pomidorki koktajlowe czerwone
3 pomidorki koktajlowe żółte
kilka listków bazylii
sól, pieprz

 

Ciasto na pizzę rozwijamy i wycinamy z niego 3 półokręgi, układamy je na blasze do pieczenia. Pieczemy aż się zrumienią. Studzimy całkowicie. Następnie smarujemy pierwszy blat serkiem naturalnym, posypujemy odrobiną soli i pieprzu i układamy paski papryki, przykrywamy drugim blatem, smarujemy serkiem, posypujemy odrobiną soli i pieprzu i układamy pokrojone w kawałki suszone pomidory, zakrywam ostatnim blatem i smarujemy ponownie serkiem, posypujemy odrobiną soli i pieprzu i układamy na przemian kawałki szynki, pokrojone w połówki pomidorki, oliwki i porozrywane kuleczki mozzarelli. Ozdabiamy listkami bazylii.

Smacznego!


Włoska strona lata z Galbani

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *