Menu+

Tosty z szynką i serem i test opiekacza Tefal

Opublikowano 13 lutego, 2014 w Recenzje, Śniadania



 tosty-z-szynka-i-serem

Dzięki współpracy firmy Redcoon mogłam przetestować opiekacz firmy Tefal. Bardzo się ucieszyłam na ten test, gdyż tosty często goszczą na moim stole, a muszę przyznać, że z opiekaczami jest wiecznie problem. W szczególności z zapięciami, które przynajmniej mi ciągle się łamią lub są tak słabe, że nie potrafią zamknąć porywy jeżeli pieczywo jest zbyt grube.

toster

Do testów dostałam opiekacz Tefal SM 1552 Ultracompact o mocy 700 w. Wizualnie toster wygląda bardzo estetycznie, metalowe wykończenia i czarny plastik dobrze się komponują. Płyty grzewcze pokryte są nieprzywierającą powłoką.

SONY DSC

Opiekacz wyposażony jest w lampki, które informują nas o tym kiedy toster jest gotowy do użycia.

SONY DSC

Dzięki podstawce toster przechowywać możemy w pionie, tym samym oszczędzając miejsce.

Toster nagrzewa się szybko, nic do niego nie przywiera, nawet ser który wypłynie z łatwością odchodzi od powłoki.

Największą zaletą jak dla mnie jest zapięcie, które jest bardzo solidne. Opiekacz w sklepie internetowym Reedcon kupić można za 115 zł , ja zdecydowanie polecam zapłacić raz taką kwotę niż kupować opiekacze po 30- 40 zł w których co chwila psują się te nieszczęsne zapięcia i powłoka na płytach grzewczych szybko odchodzi.

SONY DSC

Także polecam wszystkim amatorom tostów !

Na koniec moje ulubione i najprostsze tosty z szynką i serem, banalne w wykonaniu.

Składniki:
4 kromki pełnoziarnistego chleba tostowego
2 plasterki szynki
2 plastry sera żółtego
1 szalotka

Na kromkach chleba układamy plasterki szynki, następnie ser, a na koniec pokrojoną w cienkie talarki szalotkę, przykrywamy drugą kromką. Tosty wkładamy do opiekacza i pieczemy aż się zezłocą. Po tym czasie wyjmujemy, przekrawamy na trójkąty i podajemy.

Smacznego!

 

 

 

 

 

Print Friendly



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *