Tatar ze śledzia – wianek
Tatar ze śledzia z pysznymi dodatkami. Można podać w formie wianka, ozdabiając gałązkami rozmarynu, grzybkami i cebulką. Inspiracja.
Składniki:
2 filety śledziowe solone – wczesniej moczone w mleku
2 ogórki konserwowe
kilka grzybków marynowanych – najlepiej prawdziwków
1 upieczona papryka obrana ze skóry*
1 czerwona cebulka
2 łyżeczki musztardy francuskiej
2 łyżki majonezu
posiekana natka pietruszki
sól, pieprz
Filety, ogórki, grzybki, cebulkę i pieczoną paprykę drobno posiekać. Wymieszać z musztardą, majonezem i natką pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego !
* Całą paprykę zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku, aż skóra będzie ładnie odchodzić.