Pyszny makaron tagliatelle, mój ulubiony tym razem z sosem z maślaków i cebulką.
Składniki:
1/2 opakowania tagliatelle Arrighi
500 g maślaków (mogą być mrożone)
1 większa cebula
100 ml śmietanki 36 %
100 ml śmietany 18 %
sól, pieprz
świeża natka pietruszki posiekana
Tagliatelle gotujemy al dente, odcedzamy.Cebulkę siekamy w kostkę i szklimy na patelni. Maślaki obieramy ze skórki, myjemy i kroimy w dość drobna kostkę. Dodajemy do cebulki i przesmażamy. Gdy większość płynu z maślaków odparuje doprawiamy je solą i pieprzem oraz dodajemy obie śmietanki, energicznie mieszamy, by składniki sosu się połączyły.
Na talerz wykładamy tagliatelle, polewamy sosem i posypujemy świeżą pietruszką.
Smacznego!