Szparagi z szynką szwardzwaldzką i słodką bułką

SONY DSC

Kolejny pyszny sposób na szparagi.

Składniki:
1 pęczek białych szparagów
2 opakowania szynki szwardzwaldzkiej
5 słodkich sucharków
1/2 kostki masła

Szparagi obieramy , odrywamy zdrewniałe końcówki i gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i cukru ok. 10 minut (w zależności od grubości) można też ugotować w parowarze wtedy 15 minut.
Sucharki rozdrabniamy z pomocą rozdrabniacza, malaksera czy czegoś innego na proszek. W rondelku roztapiamy masło i dodajemy sucharki. Podsmażamy chwilę do zrumienienia.
Na szynce rozsmarowujemy odrobinę bułki z masłem, na środek kładziemy szparaga, zawijamy i wcinamy.
Smacznego!

Mogą Ci posmakować...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Co byś dzisiaj zjadł(a)? 😊

Search