Menu+

Szparagi z szynką szwardzwaldzką i słodką bułką

Opublikowano 29 marca, 2015 w Przystawki i przekąski



SONY DSC

Kolejny pyszny sposób na szparagi.

Składniki:
1 pęczek białych szparagów
2 opakowania szynki szwardzwaldzkiej
5 słodkich sucharków
1/2 kostki masła

Szparagi obieramy , odrywamy zdrewniałe końcówki i gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i cukru ok. 10 minut (w zależności od grubości) można też ugotować w parowarze wtedy 15 minut.
Sucharki rozdrabniamy z pomocą rozdrabniacza, malaksera czy czegoś innego na proszek. W rondelku roztapiamy masło i dodajemy sucharki. Podsmażamy chwilę do zrumienienia.
Na szynce rozsmarowujemy odrobinę bułki z masłem, na środek kładziemy szparaga, zawijamy i wcinamy.
Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *