Menu+

Sushi maki z tuńczykiem chilli

Opublikowano 22 maj, 2012 w Dania główne, Przystawki i przekąski



Jestem wielką fanką ostrych potraw. Moi znajomi śmieją się ze mam wypalone kubki smakowe  te od czekolady i te od ostrego. Te sushi tak więc jest jednym z moich faworytów. Polecam je robić w wersji mniejszej z połowy nori, takie na jeden kęs.

Składniki:
gotowy ryż do sushi
tuńczyk z puszki w zalewie chilli ( do tej pory widziałam tylko z lisnera)

nori

Płat nori łamiemy na pół i układamy na macie, wykładamy ryż maczając ręce w wodzie by się do nich nie przylepiał. Na 1/3 wysokości od siebie układamy tuńczyka z puszki. Zwijamy w rulon za pomocą maty, koniec zwilżamy woda by się zlepił. Kroimy na 8 części za pomocą ostrego noża.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *