Menu+

Śledzie marynowane w oleju rzepakowym i korzennych przyprawach

Opublikowano 22 grudnia, 2013 w Boże Narodzenie, Dodatki



 sledzie-korzenne

Śledzie marynowane w oleju rzepakowym z przyprawami korzennymi.

Składniki:
2 płaty śledziowe
1 cebula
1,5 szkl mleka
1 laska cynamonu
2 gwiazdki anyżu
2 ziarna kardamonu
1 łyżeczka rodzynek
olej rzepakowy

Śledzie moczymy przez ok 2 godziny w mleku. Odsączamy i kroimy w mniejsze kawałki.Cebulkę kroimy w piórka. Śledzie i cebulkę układamy w słoiczku przekładając przyprawami i rodzynkami. Zalewamy olejem rzepakowym. Odkładamy na noc do lodówki.
Smacznego!

„Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego marynujmy w nim nasze świąteczne śledziki”.

Print Friendly



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *