Menu+

Serduszkowy tatar z łososia

Opublikowano 15 marca, 2012 w Przystawki i przekąski



 

Łosoś jest dobry pod każdą postacią. W ten sposób możemy podać go na romantyczną kolację lub inne okazje by zaimponować gościom.

Składniki:
100 g wędzonego łososia
1/4 limonki
1 łyżka oleju roślinnego
1 szalotka
sól i pieprz
chleb tostowy
foremka w kształcie serca

Łososia rozdrabniamy za pomocą widelca jak najbardziej.Dodajmy posiekaną dymkę, starta skórkę z limonki i sok. Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy olej. Mieszamy wszystko dokładnie.Z kromek pieczywa wycinamy serduszka.W foremce układamy kolejno pieczywo, wypełniamy ją pastą z łososia i wyjmujemy z foremki.

Smacznego !

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *