Menu+

Serduszka z ciasta francuskiego z nutella i malinami

Opublikowano 26 września, 2013 w Ciasta



SONY DSC

Bardzo szybkie do zrobienia ciasteczka, a przy tym przepyszne. Uwaga ! wciągające. Inspiracja.

Składniki:
375 g ciasta francuskiego
pół słoiczka nutelli
100 g malin
cukier puder do oprószenia

Ciasto francuskie rozkładamy na oprószonym blacie mąką. Wycinamy za pomocą foremki serduszka (średnica ok 8-10 cm), które przenosimy na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia. Na każde serduszko nakładamy na środek łyżeczką nutelli i po 3 malinki.
Pieczemy 15 minut w 200 stopniach.
Przed podaniem oprószamy lekko cukrem pudrem.
Smacznego!

Print Friendly



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *