Menu+

Rydze smażone na maśle z czosnkiem i ziołami

Opublikowano 20 października, 2014 w Jesień



SONY DSC

Dzięki spóźnionym wakacjom w górach mogłam jeszcze pojeść tych wspaniałych i niepowtarzalnych w smaku grzybów, w wersji z czosnkiem i ziołami pycha.

Składniki:
ok. 20 kapeluszy rydzów
2 ząbki czosnku
1 łyżka ziół prowansalskich
3 łyżki masła

Rydze dokładnie oczyszczamy. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy grzyby, podsmażamy ok 5 minut. Po tym czasie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i zioła. Podsmażamy kolejne 5 minut. Gdy grzyby będą już rumiane zdejmujemy z ognia i podajemy.
Smacznego!

 

Print Friendly



8 komentarzy

  1. Rydze to chyba moje ulubione grzyby. W tamtym roku się nimi zajadałam, w tym jakoś mniej ;(

    • W tym roku jakoś słabo, ja tylko w górach uświadczyłam, bo w moich regionach lato za suche

  2. Rydze zawsze są smaczne 😉

  3. Uwielbiam!

  4. Nigdy nie jadłam rydzy ,bardzo apetyczne danie.

    • O to polecam smak inny niż wszystkie grzyby 😉

  5. Jak patrze na te rydze to faktycznie musiał być wulkan smaku 😉

    • Hehe oj tak

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *