Menu+

Rozdrabniacz Russell Hobbs i domowa przyprawa – pomidory z czosnkiem i bazylią

Opublikowano 22 sierpnia, 2013 w Recenzje



 pomidory-z-czosnkiem-i-bazylia

Dzisiaj będzie trochę inaczej niż zwykle, bo będę pisać o produkcie, który mam przyjemność testować dzięki współpracy z firmą Redcoon. Oczywiście nie zabraknie też przepisu 😉 Będzie to przepis na przyprawę, która mnie kiedyś zauroczyła. W związku z tym, że susze wszelkie warzywa, zioła i owoce ze swojej działki to postanowiłam zrobić tę przyprawę sama w domu i w tym właśnie pomógł mi rozdrabniacz Russell Hobbs.

Zacznę od tego co znajduje się w zestawie.

1 l szklana misa, w której możemy przygotować 0,5 l jedzenia. Byłam zaskoczona, że misa jest szklana, spotkałam się z tym pierwszy raz. Niewątpliwie jest to duży plus. Do tego szkło jest na prawdę grube i porządne.

misamisa2misa3

 Do misy wkładamy ostrze ze stali szlachetnej. Kiedy naciskamy przycisk na silniczku ostrze idzie w dół co pozwala na dokładne rozdrobnienie wszystkich składników.

ostrze

 Na misę nakładamy pokrywę, na której z kolei umieszczamy silniczek.  Pokrywa wykonana jest z plastiku. Tutaj mogłabym napisać o małej wadzie, ponieważ silniczek „siedzi” na tej pokrywie trochę luźno. Ma na szczęście po bokach specjalne miejsca do trzymania co trochę prostuje ten mankament. Silniczek ma moc 380 W, czyli wystarczająco jak na tego typu sprzęt.

silniczek

Dodatkowo do zestawu dołączona jest pokrywa na misę i szpatułka.

zestaw

Cały robot wizualnie prezentuje się bardzo dobrze, można do niego dokupić inne sprzęty AGD w tym samym czarno-czerwonym designie. W zestawie oczywiście instrukcja obsługi w języku polskim i karta gwarancyjna.

złożony

A teraz przepis na przyprawę z suszonymi, pomidorami, czosnkiem i bazylią, którą wykonacie za pomocą tego rozdrabniacza.

 pomidory-z-czosnkiem-i-bazylia

Składniki (na ok. 30 g przyprawy):
23 g suszonych pomidorów
8 g suszonego czosnku
1 g suszonej bazylii
0,5 g suszonego oregano
1 płaska łyżeczka soli

Wszystkie składniki umieszczamy w misie rozdrabniacza i miksujemy pulsacyjnie, aż całość się rozdrobni. Pewnie zostanie trochę większych kawałków przy tak małych proporcjach, więc przesiewamy przez grubsze sito.

Gotowe. Świetnie smakuje z kozim serem !

Podsumowując wracam do rozdrabniacza.

Plusy:

  • szklana, pojemna misa,
  • dodatkowa pokrywka do misy,
  • wystarczająca moc,
  • ostrze które opuszcza się w dół,
  • ładny design,
  • przystępna cena.

Minusy:

  • słaby uchwyt na silniczek.

Jeżeli szukacie tego typu sprzętu zapraszam serdecznie do sklepu internetowego Redcoon <– link do rozdrabniacza w sklepie redcoon.pl

To na tę chwilę tyle, w niedługim czasie sprawdzę jak rozdrabniacz mierzy się z innymi zadaniami jakie mu przygotuje.

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *