Menu+

Roladki schabowe z warzywami

Opublikowano 31 lipca, 2010 w Inne



Roladki schabowe z warzywami

 

SKŁADNIKI:

schab b/k – 500 g

ogórek zielony -1 szt

rzodkiewka -2szt

szczypiorek do dekoracji

liście sałaty -4 szt

jajko -1 szt

mąka

bułka tarta do panierki

sól i pieprz

tłuszcz

PRZYGOTOWANIE:

Schab podzielić na 4 porcje, rozbić mięso tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Rzodkiewki, sałatę i szczypiorek opłukać, osączyć. Ogórka obrać, pokroić wzdłuż na 4 części. Rzodkiewki pokroić w cienkie plastry. Na plastrze mięsa układać liść sałaty, plastry rzodkiewek, szczypior i słupek ogórka. Mięso zwijamy z warzywami w rulon, roladki obtaczamy w mące, jajku i tartej bułce. Smażymy roladki w głębokim tłuszczu kilka minut na wolnym ogniu. Układać roladki na półmisku wyłożonym liśćmi zielonej sałaty. Udekorować rzodkiewkami.Roladki schabowe

Print Friendly



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *