Menu+

Roladki schabowe z szałwią

Opublikowano 19 lipca, 2013 w Dania główne



Roladki schabowe

Proste i szybkie roladki z szałwią.Ja podałam je z młodymi ziemniaczkami i faszerowanymi kwiatami cukinii, na które przepis niedługo.

Składniki: (2 porcje)
4 plastry schabu
4 plasterki boczku
8 listków szałwii
sól,pieprz

Plastry schabu rozbijamy jak najcieniej. Każdy solimy i pieprzymy obficie z obu stron. Na każdym układamy plasterek boczku i po 2 listki szałwii. Zwijamy w roladki. ( Można spiąć wykałaczkami, ale jeżeli schab jest cienko rozbity to nie trzeba). Tak przygotowane dusimy na patelni pod przykryciem ok 30 minut, a potem podsmażamy bez przykrycia, żeby się zarumieniły.

Smacznego !

 

Print Friendly



2 komentarze

  1. Bardzo lubię wszelkiego rodzaju nadziewane mięsa i roladki, Bardzo apetyczne, moje smaki. Pozdrawiam Agnieszka

    • Ja również je uwielbiam. Pozdrawiam 😉

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *