Menu+

Ravioli z botwinką

Opublikowano 17 maja, 2012 w Dania główne



Jeżeli nie macie pomysłu na botwinkę to polecam ten o to. Pierożki są delikatne w smaku i oryginalne.

Składniki:
Farsz:
1 pęczek botwinki
1 dymka
1,5 łyżki serka mascarpone
1,5 łyżki bułki tartej
Ciasto:
1/2 pęczka koperku
mąka+1 jajko+ letnia woda+ sól

Botwinkę siekamy drobno. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Cebulkę również siekamy drobno, szklimy na masełku, pod koniec dodajemy botwinkę i wszystko chwilę podsmażamy. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Z mąki , wody, jajka, szczypty soli i posiekanego koperku zagniatamy elastyczne ciasto. Wałkujemy cieniutko i wykrawamy krążki. Farsz mieszamy z mascarpone i bułka tartą. Doprawiamy do smaku.Lepimy pierożki i gotujemy w osolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia.

Smacznego !

 

 

Print Friendly, PDF & Email



1 komentarz

  1. bardzo ciekawe pierożki i aromatyczne na pewno

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *