Menu+

Ratatuleczo

Opublikowano 8 październik, 2012 w Dania główne



Ratatuleczo to połączenie lecza i ratatouille, które utworzyło bardzo pyszną potrawę.

Składniki:
1 kiełbaska
1 bakłażan
1 mała cukinia
1 papryka
1/2 brokuła
2 cebule
3 pomidory
sól, pieprz
zioła suszone

Przygotowujemy dużą patelnie na której rozgrzewamy odrobinę oleju i duży garnek. Kiełbaskę kroimy w półplasterki, a cebulę w księżyce i podsmażamy razem na rumiano. Przekładamy do garnka, trzymamy pod przykryciem. Na tej samej patelni dusimy cukinię i bakłażana pokrojone w kostkę do miękkości. Dodajemy do garnka z kiełbasą. Kolejno dusimy brokuła i paprykę pokrojone na cząstki. Dodajemy do garnka. Na koniec podsmażamy sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, które obficie doprawiamy solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Mieszamy z resztą składników w garnku i wszystko razem dusimy jeszcze 10 minut.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



1 komentarz

  1. świetnie to zestawiłaś i same pyszne smaki, wyglada bardzo smakowicie !!! Pozdrawiam 🙂

Zostaw Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *