Menu+

Rafaello bez pieczenia

Opublikowano 31 grudnia, 2013 w Ciasta



Rafaello bez pieczenia

Pyszne ciasto które zrobisz bez użycia piekarnika, szybkie, proste i bardzoooo pyszne.

Składniki:
2,5 szkl mleka
3 żółtka
1 szkl cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
2 łyżki mąki pszennej
3 łyki mąki ziemniaczanej
300 g masła
250 g wiórków kokosowych
ok 500 g herbatników

2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Resztę mleka mieszamy z żółtkami i mąkami i dodajemy do gotującego się mleka. Mieszamy energicznie do powstania budyniu. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Masło ubijamy na jasną puszystą masę i stopniowo dodajemy zimny budyń. Blachę do pieczenia wykładamy pergaminem i układamy na niej warstwę biszkoptów, na to warstwę kremu, znów biszkopty, krem i tak dalej. Na wierzchu ma być krem, który posypujemy wiórkami kokosowymi.
Ciasto schładzamy przez noc w lodówce.
Smacznego!

Print Friendly



1 komentarz

  1. moje ulubione ciasto:) wygląda fantastycznie:)

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *