Menu+

Puszysty sernik z Toblerone

Opublikowano 16 lutego, 2015 w Ciasta



SONY DSCPuszysty a zarazem kremowy sernik z chrupiącym Toblerone.

Składniki:
Spód:
200 g ciasteczek amaretti
50 g rozpuszczonego masła
Masa serowa:
50 dag mielonego twarogu
30 dag cukru
1 Toblerone z bakaliami
5 łyżek mąki ziemniaczanej
4 jajka
1 cukier waniliowy
Dodatkowo:
gorzka czekolada do polania

Ciasteczka amaretti zmielić w blenderze na proszek, wymieszać z roztopionym masłem. Wylepić masą spód formy do pieczenia wyłożonej pergaminem.  Twaróg zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Oddzielnie ubić pianę z białek i delikatnie wmieszać wraz z mąką i pokrojonym w kostkę toblerone do masy. Wylać masę do formy. Piec 1h w 190 stopniach. Udekorować czekoladą.

Smacznego !

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *