Grillowane polędwiczki z chrzanowym sosikiem, podane z ziemniaczkami i koperkiem. Inspiracja.
Składniki: (2 osoby)
4 polędwiczki z kurczaka
2 łyżki masła
100 g śmietany 18%
1 łyżka chrzanu
1 łyżka soku z cytryny
sól,pieprz,
kilka ziemniaków
koperek świeży
Polędwiczki z kurczaka doprawiamy solą i pieprzem z obu stron i grillujemy na złoto na patelni grillowej.
Na drugiej patelni rozgrzewamy masło, dodajemy chrzan i śmietankę, doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz cukrem.
Polędwiczki przekładamy do sosu i dusimy jeszcze ok 5 – 10 minut.
Ziemniaczki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
Podajemy polędwiczki z ziemniaczkami posypanymi świeżym koperkiem.
Smacznego!