Menu+

Podwójnie czekoladowe ravioli z sosem malinowym

Opublikowano 3 czerwca, 2015 w Desery, Przystawki i przekąski



SONY DSC

Słodkie ravioli z czekoladowego ciasta z śmietankowo-czekoladowym nadzienie, podane z kwaskowatym sosem malinowym.

Składniki:
Ciasto:
1 szkl mąki
1/4 szkl kakao
2 małe jajka
1/6 szkl wody
Nadzienie:
1 serek naturalny śmietankowy
1 łyżka cukru pudru
1/2 kostki czekolady mlecznej Goplana
Sos malinowy:
100 g cukru
100 g malin

Mieszamy mąkę z kakao, następnie dodajemy jajka, mieszamy i dodajemy wodę. Zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Wkładamy do lodówki na 30 minut.
W tym czasie serek mieszamy z cukrem pudrem i drobno starkowaną czekoladą.
Ciasto rozwałkowujemy dość cienko, na połowie rozwałkowanego ciasta układamy w odstępach nadzienie, nakrywamy drugą połową ciasta i wykrawamy ravioli.
Gotujemy w lekko osolonej wodzie 3 minuty po wypłynięciu.
Na patelni rozpuszczamy cukier i dodajemy maliny, smażymy aż maliny się rozpadną a sos zgęstnieje. Przecieramy przez sito by pozbyć się pestek.
Ravioli podajemy z sosem.
Smacznego!

Z czekoladową nutą

Print Friendly, PDF & Email



1 komentarz

  1. Prawdziwa gratka dla każdego łasucha takiego jak ja 😀

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *