Menu+

Placki z kurek

Opublikowano 19 października, 2013 w Dania główne, Jesień



placki z kurek

Delikatne i pyszne placuszki z kurek. Przepis Tomasza Jakubiaka, z małymi zmianami.

Składniki:
4 garście kurek
biała cebula
łyżka posiekanego koperku
2 jajka
mąka pszenna
sól
pieprz
olej rzepakowy

Kurki dokładnie czyścimy i siekamy drobno, dodajemy startą cebulkę, koperek, jajka i tyle mąki żeby powstało ciasto jak na placki ziemniaczane. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażmy placki na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Smacznego!

Print Friendly



2 komentarze

  1. ale ciekawy sposób na grzyby!

    • Dziękuje 😉

Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *