Menu+

Placki z drobiu

Opublikowano 8 maja, 2014 w Dania główne



placki z drobiu

Pyszne kotleciki z piersi kurczaka z pieczarkami, ziołami, serem i cebulką. Pyszne na obiad z dodatkiem ulubionej sałatki. Inspiracja.

Składniki:
4 podwójne filety z kurczaka
250 g pieczarek
200 g sera żółtego
2 cebule
5 ząbków czosnku
3 jajka
2 łyżki majonezu
3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
2 duże łyżki oleju
sól, pieprz
1 pęczek koperku
1 pęczek natki pietruszki

Filety z kurczaka kroimy w drobną kostkę , przekładamy do miski, dodajemy starty ser, pokrojone w kostkę pieczarki i cebulkę. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
W osobnej roztrzepujemy jajka z majonezem i olejem. Dodajemy posiekane drobno zioła, doprawiamy solą i pieprzem. Masą zalewamy kurczaka z dodatkami, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placki jak ziemniaczane.
Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email



Zostaw Komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *